dimecres, 10 de juny del 2020

Guanyadors del concurs Generación €uro

L'alumnat de 2n de batxillerat d'Economia de l'Empresa amb l'equip Stop and Go i coordinat pel professor José Manuel Vila ha estat el guanyador ex aequo del concurs Generación €uro edició 19/20, juntament amb els dos equips d'altres centres que van quedar finalistes i que degut a la pandèmia no s'ha pogut celebrar la final.

“Generación €uro” és un concurs escolar organitzat pel Banc d’Espanya i l’Eurosistema i adreçat a joves estudiants de secundaria interessats en l’economia i en la política monetària. En aquesta IX edició hi han participat 3.975 alumnes en 795 equips.

El concurs s’ha desenvolupat en tres fases eliminatòries: la primera consistia en la resolució d’un test online sobre preguntes de política monetària, economia real i eurosistema. Van accedir a la segona fase els 100 millors equips. En aquesta segona fase, la prova consistia en presentar una proposta analítica sobre la decisió de política monetària que consideraven que hauria de prendre el Consell de Govern del Banc Central Europeu en la seva reunió del 23 de gener de 2020.

L’equip “Stop and Go” de l’Institut Antoni Martí Franquès, format per Enrique Vizcaino, Rut Pérez, Maria Murtró, Joan Escoté i Pau Vilaseca, juntament amb el seu professor i coordinador Jose Manuel Vila va ser un dels tres seleccionats per passar a la final.
La tercera prova i final, consistia en la presentació i defensa davant del jurat d’una proposta sobre la decisió de política monetària que en aquest cas hauria de prendre el Consell de Govern del Banc Central Europeu en la seva reunió del 12 de març de 2020.

Davant la impossibilitat de celebrar la Final com a conseqüència dels riscs sanitaris ocasionats pel coronavirus, el jurat va declarar guanyadors el passat dia 28 de maig als tres equips finalistes que es repartiran el premi de 6.000 € de dotació.

Els finalistes s’han quedat sense el gran premi que consistia en viatjar a Fráncfort del Meno a assistir a les activitats que organitzava el Banc Central Europeu però esperen poder viatjar el setembre a la seu del Banc d’Espanya a Madrid i ser rebuts pel Governador així com visitar la cambra de l'or, que era una de les activitats programades per la final.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada